EDU-DEX

AANLEVEREN GEGEVENS

Opleiders kunnen hun cursusgegevens op twee manieren aanleveren bij EDU-DEX:

  1. Handmatig – via https://beheer.edudex.nl/. De opleider ontvangt bij aanmelding de login-gegevens.
  2. XML-feed – EDU-DEX importeert dagelijks na 18 uur de meeste recente XML-feed vanaf een publiek toegankelijke URL op de server van de opleider. Documentatie voor het inrichten van deze XML-feed staat in de online Technical Manual. Op onze website staat extra technische documentatie, waaronder de diverse XSD-bestanden.

 

VALIDEREN XML-FILES

Met deze Validator kun je per keer één XML-bestand testen: het directory-bestand, het institute-bestand, of het bestand van één van de programma’s.

 

Let op: Alle XML-bestanden moeten valideren. Wanneer ze nog niet valideren, ziet je direct wat er nog te doen is. Het is dus niet voldoende om alleen het directory-bestand te valideren.

 

Wanneer alle bestanden valideren, kun je de URL van het directory-bestand sturen naar info@edudex.nl. Daar zal het dan binnen één werkdag in het systeem worden geplaatst en de volgende avond worden uitgelezen.

De volgende dag kun je het resultaat van de upload zien in je EDU-DEX-account. Zie hiervoor hoofdstukken 7 en 8 van de Handleiding invoeren, controleren, uitvoeren gegevens EDU-DEX op de website.

 

Als de validatie niet helemaal vlekkeloos is verlopen, ontvang je een error message op het mailadres dat is ingevuld in het veld <editor> van het directory-bestand. Over programma’s bestemd voor opname in Leer-Rijk kun je ook een notification message ontvangen. Deze houdt in dat de validatie en het inlezen bij EDU-DEX wèl geslaagd zijn, maar dat velden die verplicht zijn voor Leer-Rijk nog niet optimaal gevuld zijn.

 

ADVIES OVER VERPLICHTE VELDEN VOOR GROTE AFNEMERS

Deze Validator maakt het ook mogelijk om te controleren of je de velden (goed) hebt ingevuld die door grote afnemers van EDU-DEX-data verplicht worden gesteld. Dus bovenop de velden die EDU-DEX verplicht stelt.

Een overzicht van die verplichte velden per afnemer is te vinden in de Obligator.

 

In de afdeling Advies van de Validator kun je selecteren voor welke grote afnemers jullie data mede bestemd zijn. En de site laat dan zien of de verplichte velden van die geselecteerde afnemers ook allemaal (goed) gevuld zijn.

 

VRAGEN?

Bel (085 – 877 1088) of mail gerust met de EDU-DEX-Helpdesk wanneer er nog vragen of onduidelijkheden zijn. We helpen je graag!